•  
  • Joogivesi 3L ööpäevas inimese kohta Organismi veevajadus on 28–35 ml kehakaalu kilogrammi kohta.
  • Veevajadus sõltub vanusest, töö ja tegevuse iseloomust, tervislikust seisundist, ümbritsevast kliimast, suurenenud higistamisest (kuum ilm, raske kehaline töö) ja suurenenud soolatarbimisest.
  • Täiskasvanute toiduks on soovitatav varuda:
    • erinevaid konserve (kala- , lihakonservid, segukonservid, kaunviljakonserv);
    • pakisupid/püreepulbrid, helbed, mida on kerge valmistada;
    • valmis makaroni-, köögivilja-, teravilja- või kaunviljaroog lihaga, toode tarbitav kuumutatuna või kuumutamata;
    • teraviljatoode (kuivikleib, soolase või neutraalse maitsega küpsis);
    • süsivesikuterikas toode (magusad küpsised, karamell, konserveeritud puuviljad, kuivatatud puuviljad, halvaa, kondenspiim).
  • Väikelaste toiduks on soovitatav varuda:
    • rinnapiimaasendaja pulber (jätkupiimapulber), mis katab vähemalt terve, 6 kuu vanuse imiku päevase piimavajaduse (1 liiter ööpäevas)
    • teraviljatooted, mida on kerge valmistada;
    • püreepulbrid, helbed, mida on kerge valmistada;
    • valmis roog väikelastele lihaga, toode tarbitav kuumutatuna või kuumutamata;
    • lisanduva teraviljatootena põhiroale neutraalse maitsega küpsis;
    • süsivesikuterikas toode (magusad küpsised, kohvikoor, kondenspiim, marmelaad), mis ei sisalda säilitusaineid ja teisi väikelastele sobimatuid lisaaineid;
    • vajalikus koguses pakendatud nõuetekohast vett.

Toiduvaru muretsedes järgida allpool olevaid põhimõtteid:

  • Toit peab olema ohutu ja kvaliteetne tarbimiseks;
  • Toidukaup peaks olema pakendatud;
  • Toit peaks olema avatuna tarbitav ühe ööpäeva jooksul;
  • Toit peaks olema säilitatav temperatuuril 0°…+25° C, ning toode peab lühiajaliselt taluma temperatuuri -30°…+40°C. Toidu eeldatavad säilitustingimused toatemperatuuril on olulised toidu ohutuse tagamiseks ning toidukauba pikaajaliseks säilitamiseks;
  • Toidu säilivusaeg võiks olla vähemalt 6 kuud;
  • Eelistatud on kuivtoit koduseks toiduvalmistamiseks. Toidu pakend võiks olla piisavalt tugev, mugav käsitseda, säilitada;
  • Vali toit, mida su pere sööb.
    • Hädaolukorra näidismenüü
      • Pakk kuivikuid 175 grammi, 558 kcal
      • Lihakonserv 300 grammi 866 kcal
      • Kommid 100 grammi 517 kcal
      • Vesi 3 liitrit
      • Kokku: 1941 kcal
  • Taskulamp ja varupatareid (valgusallikas)
  • Esmaabitarbed ja sulle olulised ravimid
  • Patareide/aku pealt töötav raadio
  • Akupank mobiilsete seadmete laadimiseks

Päästeameti veebilehelt leiad rohkem infot erinevate hädaolukordade ja nende toimetulemiseks